En annorlunda pusselbit

Om boken En annorlunda pusselbit

Hahi växer upp hos Pessimistfolket långt nere i gångarna under marken. Pessimisterna påpekar ofta att han är annorlunda för att han drar upp mungiporna på ett så underligt sätt, och för att han sjunger glada sånger. Ibland berättar Pessimistmor om en kung som har ett rike där alla är glada. Hon säger att det bara är sagor, men Hahi kan inte låta bli att tro att kungen finns på riktigt. Pessimistbarnen låtsas ibland att de är i världarna uppe på land, men Hahi är trött på att låtsas. Han vill vara med om äventyr på riktigt. När han till slut ger sig av möter han världar fulla av äventyr. Hur ska han hjälpa sniglarna att rädda skogen från fiendestyrkans eld? Varför passar inte Hahis pusselbit i pusslet? Och kommer han någon gång hitta fram till Kungens rike?


Det här är den tredje boken i serien om Sagans värld, men böckerna är helt fristående och det går mycket bra att läsa den här boken först! Tidigare utgivna böcker är Resan till Kungens rike och Var inte rädd.

Illustrationer från boken

En annorlunda pusselbit

Författarens kommentar


Om du någon gång har känt dig annorlunda så är den här boken särskilt skriven till dig. Jag kände ofta så när jag växte upp. Min pusselbit passade liksom inte in. Men en gång kom jag att tänka på en sak som hjälpte mig att inte känna så längre. Och för att du ska upptäcka samma sak har jag nu skrivit den här boken till dig.


Om du undrar hur den här boken hör ihop med de andra, så kan du läsa i Var inte rädd om att Pessimisterna berättar om en märklig pojke som en gång bodde hos dem. Och i Resan till Kungens rike berättas det att draken på Sommarön har slitit sig lös. Det här är berättelsen om pojken som tidigare hade bundit draken. Man kan alltså säga att den här boken utspelar sig först. Fast det är inte så noga med de här böckerna. Man kan läsa dem lite hur som helst.