Resan till Kungens rike

Klicka på bilden för att provläsa!

Resan till Kungens rike

Det är konstigt att saker kan vara så annorlunda mot vad de ser ut att vara. När det verkar som om allting är slut så ska äventyret precis börja.


Torvas mormor är sjuk och flyttar till Kungens rike. Nu är det Torvas tur att hitta sin väg dit. Resan tar henne genom många olika världar, över öar och moln, genom mörker och ljus. Hon möter farligheter, troll, drakar, hunger och törst, men hon behöver inte möta det ensam. Med sig på färden har hon hästen Ädelsten, som har vingar men som inte kan flyga, ett svärd och en särskild bok som kungen har gett henne. Den kung som räddade henne från Ledsamhetens ö och som på ett märkligt vis följer henne på resan.

Författaren berättar:


Det här är min allra första bok. Den gavs ut i september 2013. Men jag började skriva på den redan i april 2011.


Resan till Kungens rike är den första boken i serien om Sagans värld. Men man behöver inte läsa den först. De olika böckerna hör ihop på ett annorlunda sätt, och det kvittar i vilken ordning du läser dem, eftersom de utspelar sig ungefär samtidigt. Den andra boken, Var inte rädd, handlar om Tistella, flickan som var elak mot Torva när hon var liten. Den tredje boken, En annorlunda pusselbit, handlar om pojken som först band draken på Sommarön - innan den slet sig loss så att Torva blev tvungen att strida mot den.

Sagt om boken:


"Det är en bok som vänder sig till både vuxna och barn"


"Den var spännande, man visste aldrig vad som skulle hända. I en del böcker kan man räkna ut vad som ska hända men det kunde man inte här." /Thea, 9 år.


"En mild och fin sagobok som passar bra vid godnattstunden." /Sanna Juhlin på Barnboksprat


“Språket är enkelt men ändå har författaren lyckats förmedla ett poetiskt skimmer. Eftersom utgivningen av barnlitteratur av god kvalité med kristet budskap är liten, fyller denna bok en viktig funktion.”

/Bibliotekstjänst, Brita Lodén i häftepos 14101557.

Bilder ur boken